Commotie roond bouwaanvraag

Bij de buurtbewoners van de IJsvogelstraat is onrust ontstaan over een openbaar onderzoek voor de bouw van minstens 110 appartementen. Enkele dagen geleden hing een aannemer de bouwaanvraag uit voor een nieuwbouw in de watergevoelige groengordel. In het verleden is er nochtans de belofte gedaan dat er geen bebouwing meer bijkomt omwille van wateroverlast.

Het stuk groen moet binnenkort trouwens deel uitmaken van de “Groene banaan”. Het nieuwe park aan de rand van Merksem.

Er is echter geen rede om ongerust te zijn. Verschillende politiekers lieten vandaag in de media weten dat dit bouwproject nooit een vergunning krijgt. Ondertussen is er trouwens een nieuw Bijzonder Plan van Aanleg opgemaakt dat bebouwing in dit gebied onmogelijk maakt. Maar de bouwaanvraag moet de juiste administratieve weg volgen. Een van de stappen bij een bouwaanvraag is nu eenmaal het uithangen van de aanvraag om zo buurtbewoners te informeren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.