OLSE – Sint Truiden 24 – 22

OLSE zeker van Play – Offs.

De wedstrijd begon met een minuut stilte Alois Claessens, oud bestuurslid en sponsor van OLSE was deze week na een lange strijd op veel te jonge leeftijd overleden.
Wij bieden langs deze weg de familie ons medeleven aan.
Beide ploegen konden vandaag een grote stap zetten richting Play-Offs, dit zorgde voor een zenuwachtige wedstrijd met zeer veel balverlies. Na een eerste gelijkopgaande 15 minuten met 4 – 5 als resultaat kon Sint – Truiden als eerste het belang van de wedstrijd van zich afspelen, de volgende 10 minuten lieten ze OLSE ter plaatse en wezen de bordjes 4 – 9. OLSE reageerde gepast en vanuit een schitterende verdediging knabbelden ze stukje bij beetje aan de achterstand. De rust bereikten we dan ook met een billijke 9 – 9 stand.
De eerste 10 minuten van de tweede helft gingen mooi gelijkop. Tot 13 – 13 liet OLSE z’n tegenstander nog geloven dat er misschien punten konden gesprokkeld worden. OLSE nam nu resoluut het heft in handen en liep stelselmatig een doelpuntje verder weg. Dit resulteerde 7 minuten voor tijd in 21 – 17. Wedstrijd op slot en de punten rustig thuishouden denken we dan maar OLSE zou OLSE niet zijn en ze verzorgden de spanning voor de supporters. Bij deze vrieskou konden die wel een opwarmertje gebruiken dachten de OLSE – spelers en ze lieten de tegenstander met nog 30 seconden te spelen terug komen tot 23 – 22. Spanning troef maar de laatste seconden waren voor OLSE op het eindsignaal kwam de 24 – 22 op het bord.

Eerste doelstelling van het seizoen bereikt. De spanning en de stress kan nu echt wegebben en het mooie handbal van de heenronde kan terug zijn intrede doen in de Rode Loop. Proficiat aan de hele groep spelers, trainers en begeleiders. We maken van de Play – Offs een echte knaller.

OLSE: Jos Riské 7,Johannes Verhoeven 5,Stijn Sterck 5,Wim Verhaegen 3,Tom Hens 2,Rik Verbraeken 1,Cedric Dubois 1.
St-Truiden: Martens 7,Degelin 3,Devisch 3,Lourtie 2,Ceyssens 2,Simons 2,Gridelet 1,Timmermans 1,Vanbellegehem 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.