Gezinnen en trams hebben last van stroompanne

Een kortsluiting in een elektriciteitscabine van een firma in Merksem zorgde voor een stroompanne bij duizenden gezinnen in Merksem, Deurne en Schoten. Ook de trams op de Bredabaan kwamen zonder stroom te zitten. De panne begon om 12u20 en was tegen 13u45 voor het grootste deel opgelost.

Volgens Eandis kwam het gebied tussen Bredabaan en Albertkanaal zonder stroom te zitten. Dankzij een snelle reactie, het aanpassen van schakelingen en het openstellen van andere kabels kon de meeste hinder op amper een anderhalf uur opgelost worden. Het “probleembedrijf” werd van de rest van het netwerk afgezonderd zodat eerst de omliggende gezinnen en bedrijven opnieuw stroom konden krijgen. In tweede instantie wordt de situatie ter plaatse nu aangepakt en hoopt men zo snel mogelijk ook de problemen bij dit bedrijf op te lossen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.