Vijftig jaar districtshuis Merksem, een Moderne Droom

Het districtshuis bestaat 50 jaar en werd vorig jaar opgenomen in de voorlopige lijst voor monumentale bescherming. Reden genoeg om de geschiedenis te filmen. Het resultaat is een kortfilm – Vijftig jaar districtshuis Merksem, een Moderne Droom – die vanaf nu verkrijgbaar is in het districtshuis.

Het districtshuis krijgt wel vaker bezoekers over de vloer die geïnteresseerd zijn in het gebouw op zich en vooral in het interieur. De stijl van de jaren ‘60 werd op een prachtige manier uitgewerkt. Zowel het meubilair als de houten elementen in het interieur zijn de moeite waard. Hoog tijd dus om dit alles digitaal vast te leggen. Naast de beelden werden er ook interviews opgenomen.

De kortfilm is gratis verkrijgbaar in het Merksemse districthuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem) en bij de Koninklijke Kring voor Heemkunde van Merksem (Hofke Van Roosendael, Terlindenhofstraat 265, 2170 Merksem).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.