18 maanden cel voor homejacking

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag Robert V.d.V.-B. (36) uit Stekene en Blerim A. (31) veroordeeld tot 18 maanden cel en een schadevergoeding van ruim 7.500 euro. Ze waren vorige zomer bij een ouder koppel in Merksem binnengevallen en hadden hen flink toegetakeld. Dankzij een buurman konden de daders gevat worden.

De feiten speelden zich af op 25 juli 2011. ’s Avonds werd aangebeld bij de slachtoffers. Wantrouwig omwille van het uur keek de vriendin (60) van de bewoner door het raam. Toen ze niemand zag deed ze nieuwsgierig de deur open. Er vielen meteen 2 mannen binnen en ze kreeg vuistslagen in haar gezicht. De bewoner van het pand (84) werd brutaal op de grond geduwd. Toen ze om hulp riepen, sloegen de daders op de vlucht.

Een buurman zag hoe de daders in een zwarte Range Rover sprongen. Hij trok de deur van de wagen aan de bestuurderskant nog open, maar de daders konden toch ontkomen. Gelukkig kon hij een deel van de nummerplaat noteren. Door die informatie kon de politie amper anderhalf uur later de auto tegenhouden in Zoersel.

Robert V.d.V.-B. en Blerim A. ontkenden iedere betrokkenheid bij de homejacking. Maar de buurman herkende ze als respectievelijk de bestuurder en de passagier van de auto. Ook de slachtoffers herkenden de beklaagden als de daders.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.