Vechtersbazen krijgen tot 12 maanden cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 6 vechtersbazen veroordeeld voor hun aandeel in 2 uit de hand gelopen caféruzies. De beklaagden kregen tot twaalf maanden cel of werkstraffen tot 140 uur. Ze moeten ook hun slachtoffers vergoeden. Een zevende beklaagde werd vrijgesproken.

De mannen maakten tijdens de nacht van 29 op 30 januari 2011 ruzie en daarbij vielen 2 slachtoffers. De feiten speelden zich af op het verjaardagsfeestje van Kevin B. dat doorging in café Q te Merksem.

Redouan A. (26) raakte met een andere groep in discussie over een meisje. Dave D.F. (37) kwam zijn makker bijstaan. Het duurde niet lang voor de ruziemakers zich naar buiten begaven. Daar escaleerde de situatie waarbij een zwaargewonde viel. Ook companen ook Mario H. (29) en Robby C. (25) hadden zich met de feiten gemoeid.

Later op de avond liet een deel van de groep zich nog verleiden tot een gelijkaardig incident bij café Galjoen in Ekeren. Daar was een discussie met een portier de aanleiding. Deze portier moest ook naar het ziekenhuis afgevoerd worden.

De daders moeten de slachtoffers zo’n 9.500 euro aan schadevergoedingen betalen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.