3de Antwerp Ironman voor Bart Aernouts

OLSE-er Bart Aernouts had genoeg voorsprong om met volle teugen te kunnen genieten van zijn finish op de Grote Markt. “De supporters stuwden mij vooruit, wat een kippenvelmoment”.

Zwemmen is Aernouts’ minste onderdeel van de 3, maar over zijn 11 plaats na de 1,9 km in het Galgenweel kon hij best tevreden zijn. “Het was één van mijn betere zwemprestaties. Ik moest slechts 1’30 toegeven op de leiders, dus dat viel wel mee. Op de fiets ben ik dan mijn eigen tempo beginnen rijden om zo snel mogelijk naar de kop te kunnen opschuiven”, aldus Aernouts.

Toch duurde het tot kilometer 70 vooraleer de OLSE-er zijn land- en teamgenoot Bert Jammaer en de Rus Stanislav Krylov te pakken had. “Ik kon samen met hen aan het lopen be-ginnen en dat was volledig volgens plan. Echt tot het uiterste ben ik niet meer moeten gaan. Ik heb dan ook met volle teugen kunnen genie-ten van de passages op de Grote Markt en het pleintje bij de voetgangerstunnel, waar de sup-porters van mijn Uplace-team voor een fantas-tische sfeer zorgden. Antwerpen is voor mij so-wieso een feest, maar vandaag was het echt goed voor kippenvel”, besloot Aernouts, die nu toewerkt naar zijn hoofdoel dit jaar, het WK Ironman 70.3 in Las Vegas

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.