4,5 jaar voor inbraak en verkrachting

De Antwerpse strafrechter heeft Mohamed O. (27) veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 54 maanden voor een reeks inbraken in Merksem en de verkrachting van Josephina G. (75) uit Merksem. Dit allemaal op 31 december 2011.

Mohamed O. had 6 inbraken gepleegd toen hij rond 6 uur een toevallige voorbijgangster van haar fiets trok en haar ter plaatse verkrachtte. De dader beet ook in de borst van de vrouw. Daarmee liet hij een afdruk van zijn gebit en DNA achter. Maar ook bij de inbraken ging hij niet echt omzichtig te werk. Zo verloor hij zijn GSM in een winkel en liet hij bij de inbraak in een flat DVD’s achter die hij elders gestolen had.

De man was echter heel moe na al deze activiteiten. Hij viel tijdens een inbraak in een flat in de Nieuwstraa in slaap. Zo kon de politie hem makkelijk inrekenen.

Het openbaar ministerie had om een celstraf van 6,5 jaar gevraagd voor de inbraken en de verkrachting, de rechtbank hield het gisteren op 4,5 jaar. De man moet een schadevergoeding van 5.000 euro betalen aan de bejaarde vrouw.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.