Fijn stof: limiet dit jaar al 41x overschreden in Merksem !

Volgens nieuwe, wetenschappelijk uitgevoerde metingen in samenwerking met de Universiteit van Gent, werd aangetoond dat in district Merksem het geluidsniveau dermate hoog is dat het schadelijk is voor de inwoners. Ook werd het maximum daggemiddelde voor fijn stof dit jaar (tot 1 december) hier maar liefst 41 keer overschreden. 

Met deze nieuwe gegevens wil actiegroep Merksem Leefbaar de overheid wijzen op haar verantwoordelijkheid, zeker met het oog op de nieuw geplande infrastructuur in en rond Antwerpen. Daarom organiseert Merksem Leefbaar hierrond een infoavond.

Tijdens deze infoavond zal Prof. Dr. Dirk Avonts, Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg Universiteit Gent, de gemeten waardes alsook de invloed hiervan op de gezondheid van de inwoners toelichten.

Vervolgens komt Jef Rombouts, voorzitter van Red de Voorkempen aan het woord over het goederenspoor. 

Praktisch:

Wanneer: Donderdag 13 december 2012, 19u30
Waar: Fort van Merksem, Kleine polyvalente zaal (volg de pijlen)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.