Nieuwe terrassen Leiebos 21/23

Na vele jaren van verwaarlozing word het gebouw Residentie Van Lierde aan de Bredabaan te Merksem gerenoveerd. Tijdens de namiddag van donderdag 31-01-2013 werd opnieuw een deel van de balustrade van het gebouw gerukt door de wind. In 2012 kwam al een balustrade van de 7de verdieping los. Deze keer kwam een deel van de balustrade op de 6e verdieping los.

leiebos

Ondertussen is men eindelijk tot het besef gekomen dat een dringende renovatie van de terrassen zich aanbied. Ook al is een en ander op financieel vlak nog niet uitgeklaard, daar het prijskaartje zeer hoog zal oplopen, is men toch reeds uit oogpunt van de veiligheid begonnen met het verwijderen van alle plexiglas en het uitkappen van de loshangende delen van de betonranden. Zodat het Leiebos binnen afzienbare tijd zal kunnen pronken met splinter nieuwe terrassen.

2 comments on “Nieuwe terrassen Leiebos 21/23

 1. lara

  Eindelijk worden de terrassen vernieuwd.
  Hopelijk wordt er rekening gehouden met de vaststellingen gedaan door de expert, gevraagd via de vrederechter door het gebouw, en de stadsingenieur. Volgens het verslag van deze personen is gebleken dat de laatste voorgestelde werken en prijsoffertes niet voldeden. Voor de bewoners is het nu belangrijk dat er degelijke werken met voldoende garantie worden uitgevoerd, om zo nog jaren te kunnen genieten van een veilig terras. Hopelijk krijgen de bewoners de juiste en volledige informatie aangaande deze werken .

  vriendelijke groeten

 2. xara

  we zijn nu 2 jaar later; heeft er iemand enig idee hoeveel dat nu allemaal gekost heeft per eigenaar?
  Vriendelijke groeten

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.