Criminaliteitscijfers januari–april 2013

Sinds begin 2010 communiceert Lokale Politie Antwerpen de criminaliteitscijfers om de twee maanden. Op die manier probeert men de burger en onze partners nog beter te informeren over de veiligheid in onze stad.

criminaliteitmerksemjanapril13

Voor de Merksemse cijfers valt vooral op dat er vanaf april een enorme stijging is in het aantal woninginbraken. Dit terwijl de stedelijke cijfers een daling van 13% ten opzichte van het vorige jaar aantonen. In 2012 waren er over heel het jaar 317 woninginbraken. De cijfers dienen wel genuanceerd te worden daar er gedurende de winterperiode altijd minder inbraken zijn. Net zo voor het aantal diefstallen uit voertuigen. Dat cijfer steeg eveneens spectaculair in april. Dit is wel een algemene trend aangezien er over de hele stad een stijging van 17% werd genoteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

In vergelijking met de andere districten doet Merksem het niet zo slecht en blijven we mooi in het midden van de rangschikking met het aantal feiten per district:

Antwerpen : 3022
Deurne : 391
Berchem : 319
Borgerhout: 280
Merksem : 231
Hoboken : 200
Wilrijk : 199
Ekeren : 101
BeZaLi : 19

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.