Merksemse feestdag

merksemvlagOp 23 mei 2014 is het 453 jaar geleden dat toenmalig Antwerps burgemeester Antoon Van Stralen op de Vrijdagmarkt in Antwerpen voor 43 000 gulden de heerlijkheid Merksem aankocht. Dit was het begin van het onafhankelijke Merksem. Vanaf dat moment werd Merksem administratief gescheiden van Schoten en Sint-Job.

Sinds enkele jaren wordt deze feestdag in heel Merksem gevierd. In 2011 werd er een groot feest gegeven voor de 450ste verjaardag en werd er een gedenksteen onthuld op de Vrijdagmarkt.

Ook dit jaar wordt het Merksemse feest gevierd door zoveel mogelijk de Merksemse 2-kleur uit te hangen. Voor slechts 2,5 euro kunt u op het districtshuis een districtsvlag kopen. Maar u kunt ook stof of ballonnen in blauw-geel uithangen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.