Zorgbedrijf Antwerpen start met bouw van nieuw woonzorgcentrum Melgeshof in Merksem

Vanaf 4 januari start Zorgbedrijf Antwerpen in Merksem met de werken voor het nieuwe Melgeshof. Op de plaats van het huidige Melgeshof komen een nieuw woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en serviceflats.

De nieuwe gebouwen vervangen het huidige woonzorgcentrum Melgeshof dat aan vernieuwing toe is. Zorgbedrijf Antwerpen plant een nieuw woonzorgcentrum voor 180 bewoners, 3 zorgflats, een dagverzorgingscentrum waar 15 personen terechtkunnen, een 90-tal serviceflats en een ondergrondse parking. Daarnaast komt er in een volgende fase mogelijk een publiek parkje met een dienstencentrum en buurtrestaurant.

Omdat de werken gefaseerd gebeuren, moeten de huidige bewoners van Melgeshof niet verhuizen naar een ander woonzorgcentrum. Zodra het eerste deel van de werken is afgerond, kan een deel van de bewoners meteen verhuizen naar de eerste nieuwe kamers/zorgflats. Ook voor de buurt beperkt Zorgbedrijf Antwerpen de hinder zoveel mogelijk.

De werken starten vanaf 4 januari 2016. Het project wordt uitgevoerd in verschillende fasen:

 • Fase 1: De werken van fase 1 worden afgerond tegen juni 2017.
  • deel 1 van het nieuwe woonzorgcentrum met 95 eenpersoonskamers
  • 3 zorgflats
  • dagverzorgingscentrum
  • ondergrondse parking
  • 37 serviceflats
  • wellness
 • Fase 2: De werken van fase 2 starten als fase 1 volledig is afgerond.
  • deel 2 van het nieuwe woonzorgcentrum met 85 eenpersoonskamers
  • 5 serviceflats
  • afbraak van het ‘oude’ Melgeshof zodra alle bewoners verhuisd zijn
 • In een mogelijke latere fase:
  • dienstencentrum
  • 49 extra serviceflats

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.