Cassiopeia

Sint Ludgardis Merksem organiseert dit jaar een musical. Alle jaren van de basisschool, van de kleuterklas tot het zesde leerjaar doen mee. De musical kreeg de naam Cassiopeia…

Er is iets veranderd aan de sterrenhemel. Het sterrenbeeld Cassiopeia (in de vorm van een w), telt nog maar 4 heldere sterren in plaats van 5.

In deze nacht waar Marie verdwijnt, verdwijnt ook de 5de ster genaamd Segin aan de hemel. Vanaf dat moment zit Segin vast op aarde …

Het verhaal speelt zich af op het kampterrein Cassiopeia. Daar gaat elk jaar een jeugdkamp door. Het verhaal start wanneer 3 kampleiders aankomen op het terrein. Lucien, een oude man die op het kampterrein woont, heeft alles al klaar gezet. Hij woont er al zolang dat het bos en het kampterrein voor hem geen geheimen meer heeft. Of dat denkt hij toch …

Wanneer de kinderen aankomen is het al snel duidelijk dat Femke een dominant persoon is die het dit jaar gemunt heeft op het nieuwkomertje Myrthe. één van de kampleiders (Tom) probeert Myrthe onder zijn hoede te nemen. Bij het verdelen van de slaapplaatsen komt Myrthe in de tent van Manon en Femke te liggen. Femke is hier absoluut niet blij mee. Wanneer het kamp drie dagen verder is, is de dag van HET jaarlijkse kampverhaal Cassiopeia rond het kampvuur aangebroken. De kinderen kijken hier elk jaar enorm naar uit. Het verhaal gaat over een mysterieuze verdwijning van een meisje in het bos. Op deze avond wordt er ook nog een miss of mister Cassiopeia verkozen. Een prijs die Femke al jaren tevergeefs probeert te grijpen.

Femke en Myrthe krijgen die avond ruzie, doordat Femke het op de spits drijft, wordt het Myrthe wat te veel. Ze wil zich bewijzen door impulsief ’s nachts het bos in te lopen, op zoek naar Marie. Femke beseft na enkele minuten dat ze te ver is gegaan. Ze besluit Myrthe achter na te gaan. In het bos slaagt Myrthe haar impulsief, moedig gedrag als snel om in twijfel. Ze vraagt zich af wat ze in het bos doet. Te neergeslagen valt ze in het bos in slaap.

Ondertussen gaat het leven in het bos verder. 2 Gronks, Foenk en Hoenk wandelen door het bos en ontdekken Myrthe…

De rest van het verhaal kan je ontdekken tijdens de musical dit weekend op 22, 23 en 24 april 2016!

De trailer van de musical:

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.