Stroboerenmarkt & Nieuwelingenwedstrijd

Zondag kunt u niet alleen in Merksem terecht voor Schaal Sels, er staan ook nog andere activiteiten op het programma.

  • Van 9u tot 18u is er op de Bredabaan een “Stroboerenmarkt”
    Talloze Merksemse verenigingen, sportclubs, lokale handelaars en marktkramers bieden hun producten aan en geven demonstraties. Voor de allerkleinsten is er kinderanimatie, terwijl ouders en grootouders kunnen uitblazen op één van de vele terrasjes.
  • Van 13u tot 14u30 is er een Nieuwelingenwedstrijd
    Terwijl de profrenners hun kilometers malen in de Antwerpse Haven en de Polder, vindt op de lokale omloop in Merksem een afwachtingswedstrijd voor Nieuwelingen plaats. Het peloton met renners jonger dan 17 start om 13u voor een wedstrijd van ruim 61 kilometer. Het lokale parcours is een kleine negen kilometer lang waardoor de Nieuwelingen zeven ronden voor de wielen geschoven krijgen. Net als de profs kunnen ook de jongeren kennis maken met het vernieuwde Schaal Sels-concept: per ronde moeten ze twee onverharde en twee korte kasseistroken trotseren. De aankomst van de wedstrijd wordt verwacht omstreeks 14u30.

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.