Dien uw project in voor wijkbudget Merksemheide 2018

Elke Merksemnaar kan via wijkbudgetten een project indienen. Jaarlijks komt er een andere wijk aan de beurt. Voor het jaar 2018 mogen de bewoners uit de wijk Merksemheide een project indienen.

Het district Merksem stelt in totaal 15.000 EUR ter beschikking voor de bewoners van de wijk Merksemheide. U kan als wijkbewoner zelf samen met uw buren een project indienen. Voorstellen die de wijk ten goede komen zijn welkom. Het project mag maximum 7.500 EUR kosten en moet door de initiatiefnemers zelf worden uitgevoerd in 2018.  Met de projecten probeert u de wijk dichter bij elkaar te brengen.
Werkwijze

Bezorg samen met 4 andere bewoners uw voorstel die de wijk ten goede komt voor 4 september 2017. U kan het project indienen via de verenigingendatabank: samenleven.csjdatabank.be.

Alle voorstelllen worden getoetst op haalbaarheid. Als het budget van 15.000 EUR wordt overschreden volgt in het najaar 2017 een stemmingsronde waarbij alle wijkbewoners worden uitgenodigd om hun stem uit  te brengen voor het voorstel van hun keuze. De bewoners kunnen ondertussen promotie maken voor hun project en stemmen ronselen.
In het najaar 2017 kunnen wijkbewoners zelf stemmen op hun favoriete project. Alle wijkbewoners ouder dan 12 jaar kunnen stemmen.
Met de indieners van het winnende voorstel wordt een uitvoeringsplan opgemaakt en dat wordt in een buurtcontract gegoten. De bewoners voeren zelf het winnende project uit in de loop van 2018.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.