OLSE Atletiek bezieler Jos Nuyens overleden

Ere-voorzitter van OLSE A.C. Jos Nuyens is vorige week maandagavond op 89-jarige leeftijd overleden. Nuyens was een van de trekkers van Olse Atletiek Club Merksem, ere-voorzitter van Olse Merksem, ere-lid van de Koninklijke Belgische Atletiek Bond en de Vlaamse Atletiek Liga en ere-voorzitter van de Merksemse Sportraad. Tevens bekend omwille van zijn groot atletiekhart en kreeg in 2003 de ereprijs “De Grote Stroboer” van het Merksemse districtsbestuur.

Jos werd op 23 juli 1928 geboren in Antwerpen, maar verhuisde op driejarige leeftijd met zijn ouders naar Merksem.
Als kind begon hij met voetballen bij OLSE , maar toen zijn meniscus het begaf, stapte hij over naar de atletiek. Voorts was hij ook één van de oprichters van OLSE Handbal, de eerste echte handbalclub van Merksem, die zijn ontstaan vond in november 1958. Van 1978 tot 2000 was hij voorzitter van de club.

Jos lag mee aan de wieg van OLSE A.C. en was één van de eerste leden toen onze club op 16 maart 1944 boven het doopvont werd gehouden. De thuishaven van OLSE lag toen nog niet aan de Rode Loop, maar in het huidige Jef Mermansstadion, waar nu voetbalclub SC City Pirates gevestigd is. Later volgde dan de verhuis naar de piste aan de Rode Loop, die twee jaar geleden werd omgedoopt tot de Jos Nuyenspiste, een oververdiend eerbetoon aan de man die OLSE maakte tot de club die het nu is.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op woensdag 23 augustus 2017 om 12 uur in de kerk van het Heilig Sacrament te Merksem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.