Merksemse leerlingen maken kennis met lokaal sportaanbod tijdens scholensportdagen

Op 19 en 21 september organiseert ‘Sport en gezondheid op school’, een project van Sporting A, voor de zevende keer scholensportdagen in Merksem. Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de deelnemende scholen proeven dan van verschillende sporten die lokaal worden aangeboden.

Dankzij de scholensportdagen krijgen kinderen de kans aan het begin van het schooljaar kennis te maken met verschillende sporten, die allemaal lokaal worden aangeboden. Doel is hen enthousiast te maken voor een sport en de doorstroming naar de lokale sportclubs te vergroten. Het is een laagdrempelig initiatief omdat het sporten samen met medeleerlingen tijdens de lesuren gebeurt.

De scholensportdagen zijn ook een ideale gelegenheid voor leerkrachten Lichamelijke Opvoeding om elkaar beter te leren kennen en de samenwerking tussen de scholen te versterken. Voor de sportclubs is het een mooie kans om hun aanbod in de kijker te zetten.

De sportinitiaties vinden plaats in sporthal de Rode Loop, de Merksemse parken en andere nabijgelegen sportaccommodaties van de deelnemende sportclubs.

In 2016 namen 1081 kinderen deel. De organisatie hoopt dit jaar minstens evenveel leerlingen te bereiken. Zij krijgen aan het einde van de dag allen een flyer mee naar huis met een overzicht van de deelnemende sportclubs.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.