Werken in Merksem

Vaartkaai – onderbroken in het weeken van 16 en 17 december

Vanaf vrijdagavond 15 december, 21.00 uur, wordt de as Carrettestraat – Vaartkaai ter hoogte van het kruispunt met Duvelshoek afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Er wordt een nieuwe gasleiding gelegd en ook de nieuwe brug van den Azijn wordt geplaatst.

Gasleiding
Verkeer richting Schoten: vanop de Vaartkaai, de Kotterstraat en de Groenendaallaan naar de Bisschoppenhoflaan
Verkeer richting haven:  vanop de Vaartkaai, de Kruiningenstraat en de Deuzeldlaan naar de Bredabaan
Fietsers kunnen via de Vaartkaai en langs de terreinen van Candico de Carrettestraat bereiken.

In de loop van 2018 start het vernieuwen van de Theunisbrug. Om de werken aan de brug mogelijk te maken dient de huidige gasleiding, die vandaag over de brug loopt, verplaatst te worden. De nieuwe leiding komt onder het Albertkanaal te liggen. In dit weekend worden de leidingen onder het kanaal door getrokken.
Op maandagochtend 18 december is de Vaartkaai op alle plaatsen terug open voor het verkeer.

Brug Van Den Azijn
Dit weekend wordt de nieuwe brug van den Azijn op zijn plaats gezet.  Hierdoor is de Vaartkaai ter hoogte van de brug volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook de Metropoolstraat, daar waar de brug momenteel geassembleerd wordt, is afgesloten voor alle verkeer.

Verkeer richting Schoten: vanop de Vaartkaai, de Kotterstraat en de Groenendaallaan naar de Bisschoppenhoflaan.
Verkeer richting haven:  vanop de Vaartkaai via de Wijnegemsebaan naar de Bisschoppenhoflaan.
Fietsers
omleiding Metropoolstraat: via de Korte Braamstraat, Papenaardekenstraat en Liebiglaan naar de Kruiningenstraat.
omleiding ter hoogte van de brug: via de Jozef Cogelslei en de Toekomstlaan naar Oostkaai.

Op zondag 17 december wordt deze nieuwe stalen boogbrug op haar plaats gezet. De verhuis van de brug is een technisch hoogstandje waarbij de bijna 1000 ton stalen brug op een ponton gereden wordt. De brug wordt daarna over het Albertkanaal gevaren en op de nieuwe landhoofden geplaatst. De brug gaat begin april 2018 open voor het verkeer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.