Werken in Merksem

Afrit Merksem (R1) richting Nederland één weekend afgesloten

AANGEPASTE PLANNING: Niet tTijdens het weekend van 16 tot 18 maart, maar wel een week later in het weekend van 23 tot 25 maart zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uitvoeren aan één van de twee afritten in Merksem (nr. 1) van de Antwerpse ring (R1) richting Nederland. De afrit die aansluit op de Groenendaallaan (N1) richting Luchtbal is dan volledig afgesloten van vrijdagavond 21u tot maandagochtend 5u. Het verkeer wordt omgeleid naar de afrit Ekeren (nr. 16) van de A12. De werken stonden voor dit weekend gepland, maar gezien de aangekondigde koude, regen en mogelijke sneeuw heeft men het zekere voor het onzekere genomen en worden de werken een week uitgesteld.

Herstelling wegdek afrit
Aan de afrit Merksem die aansluit op de Groenendaallaan richting Luchtbal is er schade opgetreden aan een afvoerbuis voor regenwater onder het wegdek. Hierdoor is ook het wegdek van de afrit gedeeltelijk beschadigd ter hoogte van het kruispunt met de Groenendaallaan. AWV zal eerst de waterafvoerbuis herstellen en vervolgens het wegdek vernieuwen. Om de afvoerbuis te kunnen herstellen, wordt het wegdek eerst deels opgebroken.

Afrit één weekend dicht, omleiding via afrit Ekeren (A12)
Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, wordt er tijdens het weekend van 23 tot 25 maart continue doorgewerkt vanaf vrijdagavond 21u tot maandagochtend 05u. Tijdens deze periode is de afrit volledig afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de afrit Ekeren (nr. 16) van de A12 en komt daar uit op de Noorderlaan (N180) richting Luchtbal. De andere op- en afritten van het complex Merksem blijven steeds open.

Op vrijdag 23 maart zal de aannemer overdag al enkele voorbereidende werken uitvoeren op de pechstrook van de afrit, maar de afrit blijft wel open tot ’s avonds 21u.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.