Werken in Merksem

Plaatsing geluidsschermen langs A12 ter hoogte van Ekeren

Niet in Merksem, maar wel van belang voor diegenen die vanuit Merksem over de A12 richting Nederland rijden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen plaatsen van april tot juni 2018 bijkomende geluidswerende schermen over een afstand van 715 meter langs de A12 in Ekeren in de richting van Nederland. De geluidsschermen worden geplaatst tussen de Transcontinentaalweg en afrit Leugenberg (nr. 15) om het geluid voor de achterliggende Dragondersstraat en Sprangweelstraat te verminderen. Tijdens de werken wordt langs de A12 richting Nederland enkel de pechstrook ingenomen. Op de oprit Ekeren (nr. 16) beschikt het verkeer richting Nederland tijdelijk slechts over één rijstrook.

Schermen verminderen geluidshinder Dragondersstraat

Uit een studie die het agentschap liet uitvoeren om de geluidshinder van de A12 op de achterliggende woonwijken in kaart te brengen kwam naar voor dat de drempel voor geluidshinder ter hoogte van de Dragondersstraat werd overschreden. Daarom zal AWV tussen april en juni 2018 de bestaande geluidswerende schermen langs de A12 aan de kant richting Nederland verlengen over een lengte van 715 meter. Een aannemer zal de schermen plaatsen tussen de Transcontinentaalweg en de bocht van de afrit Leugenberg (nr. 15). Hierdoor wordt de leefbaarheid in de wijk Schoonbroek gevoelig verbeterd.

Werken verlopen in twee stappen

In een eerste stap start de aannemer met het rooien van de bomen en struiken langs de A12. Wanneer er voldoende ruimte is vrijgemaakt, kan hij in een tweede fase de geluidswerende schermen opbouwen. Eerst plaatst hij de prefab betonplinten die de schermen ondersteunen. Hierop plaatst hij vervolgens de geluidswerende schermen om tot slot stalen vangrails aan te brengen. De werken zullen twee maanden duren.

Hinder

De werken bevinden zich hoofdzakelijk langs de A12 in de richting van Nederland. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Ter hoogte van de werfzone wordt enkel de pechstrook/weefstrook ingenomen. Op de oprit Ekeren (16) naar de A12 richting Nederland beschikt het verkeer voor de Transcontinentaalbrug tijdelijk over één rijstrook in plaats van twee.

Bekijk de werken op kaart (Externe link – pdf)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.