Rampoefening

Op donderdagvoormiddag 22 maart is er een gemeentelijke rampenoefening in de wijk Rietschoorvelden. Het noodplan voor wateroverlast wordt getest.

Tijdens de oefening testen de hulpdiensten hoe ze extra pompcapaciteit kunnen voorzien wanneer plotse regenval gepaard gaat met onvoorziene uitval van de pompen van Aquafin. Op deze dag zal er heel wat beweging zijn in de wijk. Er zullen brandweer-en pompwagens rondrijden. Er worden ook leidingen en zandzakjes gelegd. Wees niet ongerust, het gaat om een oefening. Er is geen echt incident aan de gang en de buurt moet uiteraard niet evacueren.

De Antwerpse hulpdiensten doen regelmatig oefeningen. Dankzij die oefeningen verloopt de hulpverlening bij een echte ramp vlotter. Het reële risico dat zo’n situatie zich voordoet is zeer klein. Na de watersnood in 1998 werd de volledige pompinstallatie van Aquafin vernieuwd. Deze heeft voldoende capaciteit om hevige regenval te slikken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.