Olse Merksem handbal

Merksem Handbal – HC Eynatten Raeren 28 – 27

Merksem zet weer een stap naar behoud.

De mannen van Piotr Konitz houden woord en leggen er letterlijk hun hoofd voor. We kregen een wedstrijd op het scherp van de snee Merksem moest winnen om uitzicht te houden op behoud en Eynatten wou winnen om al na 2 wedstrijden zeker te zijn van behoud. De wedstrijd kende dan ook een vliegende start 4 – 4 na 5 minuten en 6 – 7 na 10 minuten met dank aan Laurel Ntibashirakandi. Het doelhout remde Merksem af en Eynatten liep dankzij de veelvuldige penalty’s uit tot 7 – 10 na 15 minuten. Youngster Lennert Doms bracht Merksem terug in de wedstrijd en na 20 minuten stond er 10 – 11 te blinken. Dankzij alweer 3 strafworpen op rij kon Eynatten bij een 12 – 15 stand gaan rusten.

De tweede helft begon Merksem of moet ik zeggen Alexandre Hayon en Rens Baeyens als door een bij gestoken na 5 minuten namen we de leiding met 16 – 15. Vanaf nu werd het een wedstrijd van haasje over om beurten namen de ploegen de leiding maar niemand kon de kloof slaan die zekerheid zou geven. Wim Verhaegen kwam op sublieme wijze de verdediging versterken en zo gingen we via 18 – 18 na 10 minuten naar 20 – 20 met nog een kwartier te spelen. Eynatten nam nu steeds het voortouw maar een outstanding, en dit is zacht uitgedrukt, Alexandre Hayon bracht Merksem steeds gelijk. Zo kwamen we aan 26 – 26 met nog 5 minuten te spelen. Lennert Doms met de 27 – 26 en nog 3 minuten op de klok en Sten Dielen met de 28 -27 en nog 2 minuten te spelen gaven ons zekerheid van minstens 1 punt. Rens Baeyens maakte er op sublieme wijze de broodnodige 2 punten van.
Hier rest ons alleen nog een dikke proficiat te geven aan het hele team.

Merksem Handbal: AlexandreHayon 11,Laurel Ntibashirakandi 5,Lennert Doms 4,Jelle De Parade 3,Sten Dielen 2, Zaid Allaf 1,Carlos Jansen 1,Lars Koenraads 1.
Eynatten: Verjans 8,Vreven 5,Habets 4,Neuville 3,K├Âtters 3,Fissette 2,Mouchette 1,Thevissen 1.

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.