Werken in Merksem

Rioleringswerken kruispunt Laarsebaan – Maantjessteenweg

Aquafin voert rioleringswerken uit op het kruispunt Laarsebaan – Maantjessteenweg. Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer op donderdag 5 april. De werken duren 1 tot 2 weken.

Water-link staat in voor het het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van het rioleringsstelsel in Antwerpen. Water-link heeft hiervoor een partnership afgesloten met Aquafin. In de ruime omgeving van de Lambrechtshoekenlaan verbetert het bedrijf het rioleringsnetwerk. Enerzijds worden riolen vernieuwd en anderzijds worden aanpassingswerken aan de riolen uitgevoerd zodat er een grotere afvoercapaciteit ontstaat. De werken worden uitgevoerd in verschillende fasen.

Werken kruispunt Laarsebaan – Maantjessteenweg
Hier voorziet de aannemer twee verbindingen naar een grote rioolbuis zodat bij hoge waterstand het water sneller wordt afgevoerd. Als de weersomstandigheden het toelaten starten de werken op donderdag 5 april. De werken duren 1 tot 2 weken.

Verkeer
De Laarsebaan loopt dood op de werf. Op Maantjessteenweg is het kruispunt met Laarsebaan afgesloten. Doorgaand verkeer van Lambrechtshoekenlaan naar Ringlaan wordt omgeleid via de rijbaan aan de oneven zijde, waar tijdelijk dubbelrichtingsverkeer mogelijk is. Om het verkeer veilig naar de overzijde te kunnen geleiden, geldt op de middenberm plaatselijk een parkeerverbod. Voetgangers en fietsers volgen ter hoogte van de werfzone de aangegeven omleiding.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.