Subsidies voor Lucernacollege in Merksem

59 scholen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) huursubsidies om hun schoolgebouwen te vernieuwen. Een van de scholen is het Lucernacollege in Merksem.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits lanceerde eind 2017 een tweede projectoproep voor huursubsidies. Daarmee kunnen scholen hun capaciteit uitbreiden of hun gebouwen vernieuwen. 59 aanvraagdossiers werden goedgekeurd.

Achttien daarvan zijn scholen in de provincie Antwerpen. Het Lucernacollege in Merksem krijgt bijna 400.000 euro voor de huur van een voormalig kantoorgebouw. Bij de andere scholen zijn onder andere het Sint-Michielscollege in Brasschaat, dat krijgt een huursubsidies van 29.279 euro, het Buso Pulderbos krijgt 88.000 euro eveneens voor de huur van een nieuw schoolgebouw.

De 59 projecten zullen meer dan twintigduizend leerlingen ten goede komen en 3.556 extra plaatsen in de klas creƫren. Alle dossiers samen omvatten 129.018 vierkante meter nieuwe of te vernieuwen gebouwen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.