Werken in Merksem

Vernieuwing E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant dit en volgend jaar grondige vernieuwingswerken op drie verschillende locaties van de E19 ten noorden van Antwerpen. Ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord (richting Nederland), tussen Loenhout en Brecht (richting Nederland) en tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Kleine Bareel (richting Antwerpen) wordt het wegdek grondig vernieuwd. Op alle locaties blijft er altijd verkeer mogelijk in beide richtingen, maar wordt er sterk vertraagd verkeer verwacht. De vernieuwing op de E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland start vanavond.

Op de R1/E19 wordt ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord het wegdek vernieuwd in de richting van Nederland. AWV legt hier op de rechterrijstrook een nieuwe fundering en top- en onderlaag in asfalt aan. Op de middelste rijstrook wordt enkel een deel van de toplaag in asfalt vernieuwd. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.

De werken starten op vrijdagavond 17 augustus (22u) en duren tot maandagochtend 27 augustus (5u).

Tijdens de werken blijven er steeds twee (versmalde) rijstroken beschikbaar in elke richting. Om dit mogelijk te maken zal er richting Nederland gewerkt worden met tijdelijke doorsteken in de middenberm die het verkeer naar de andere zijde van de snelweg leiden. Enkel tijdens het plaatsen en het wegnemen van de signalisatie moet het verkeer telkens gedurende één nacht over 1 rijstrook passeren in beide richtingen.

Verkeerssituatie

Tijdens de werken blijven er voor het verkeer richting Nederland steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar. Opgelet, er geldt een speciale tonnagebeperking. Zwaar verkeer (alle voertuigen boven 3,5 ton) moet verplicht de rechterrijstrook van de 2 beschikbare rijstroken gebruiken. Dat geldt ook voor alle verkeer dat de afrit Kleine Bareel (nr. 5) wil nemen. Vanop de spookstrook (rijstrook met doorsteken in de middenberm op de andere snelwegzijde) is deze afrit niet bereikbaar.
Het verkeer richting Antwerpen rijdt over de pechstrook en de rechterrijstrook op de eigen snelwegzijde. De oprit Kleine Bareel (nr. 5) richting Antwerpen aan de Kapelsesteenweg (N11) blijft open, maar de oprit aan de Bredabaan (N1) gaat dicht.
Alle aansluitingen van en naar de A12 blijven tijdens de werken steeds open.

Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 70 km/uur, in de doorsteken bedraagt de maximale toegelaten snelheid 50 km/u. De snelheidsbeperking is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers en de wegarbeiders niet in het gedrang te brengen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.