Tentoonstelling over het Vluchtoord Uden

Honderd jaar geleden vluchtten vele duizenden Belgen voor de gruwelen van de WOI naar Vluchtoord Uden in Nederland. Onder hen ook 114 Merksemnaars.100 jaar na het einde van de Groote Oorlog herdenkt het district Merksem het vluchtelingenkamp en de Merksemnaars die er verbleven met een expo in het districtshuis.

Via maquettes van de woongebouwen, gebruiksvoorwerpen, video’s en tal van foto’s geeft de expo een indrukwekkend beeld van het leven als vluchteling in het kamp. U kan er bovendien opzoeken of uw Merksemse familie in Uden verbleef. Een expo met een historisch thema, dat ook vandaag nog brandend actueel is.

Openingsuren

Dag Uur
Maandag gesloten
Dinsdag 8 tot 17 uur
Woensdag 8 tot 17 uur
Donderdag 12 tot 20 uur
Vrijdag 8 tot 14 uur
Zaterdag 8 tot 13 uur*
Zondag gesloten

* De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 6 en 20 oktober en 3 november van 8 tot 13 uur.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.