Olse Merksem handbal

Eynatten – Merksem Handbal 29 – 27

Al meteen een topper in de eerste nationale afdeling tussen een vaste waarde in de Play – Offs Eynatten en Merksem Handbal die dit jaar ook de Play – Offs ambiëren.

Beide ploegen maakten er een echte propaganda wedstrijd van en losten elkaar geen vin. Haasje over beter kunnen we de eerste helft niet beschrijven met voor Merksem Alexandre Hayon en Laurel Ntibashirakandi aan het kanon. Toch was het Eynatten die na 20 minuten een eerste kloofje kon slaan 11 – 9. Ouderdomsdeken of zeggen we beter ervaren rot Sten Dielen ging er zich nu ook mee bemoeien en met een echte hattrick bracht hij na 25 minuten zijn Merksem op voorsprong 11 – 12. Aan de rust veranderde wel de stand maar niet de voorsprong, we gingen dus rusten met een miniem voordeel voor onze jongens 13 – 14.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. Eynatten begon het beste en kon weer een kloofje slaan na 5 minuten 18 – 15. Onze jonge garde plooide zich dubbel en na 13 minuten hingen de bordjes terug in evenwicht 20- 20. Beide ploegen bleven nu om beurt de leiding opeisen en dit leverde met nog 1 minuut te spelen via Zaïd Allaf een 27 – 27 stand op. Onze jonge garde, onze gemiddelde leeftijd is nog gedaald tegenover vorig jaar, moest in de laatste minuut zijn meerdere erkennen in de ervaren spelers van Eynatten. Neuville bracht Eynatten op 28 – 27 en een alles of niets actie van onze youngsters werd in de allerlaatste seconde door Thevissen afgestraft.
Eindstand 29 – 27.

Merksem Handbal : Alexandre Hayon 8, Laurel Ntibashirakandi 7, Sten Dielen 6, Zaïd Allaf 3,Lennert Doms 2, Carlos Jansen 1.
Eynatten: Neuville 9, Vreven 5, Vilusic 4, Beckers 3, Fissette 3, Mouchette 2, Top M 1, Top Y 1, Thevissen 1.

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.