90.000 euro subsidie toegekend aan Bouckenborgh

Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) heeft voor 568.000 euro subsidies uitgekeerd voor jeugdhuizen in de provincie Antwerpen.

Over heel Vlaanderen bedraagt de subsidiepot 3.475.000 euro. Alle jeugdhuizen in de provincie Antwerpen die erom vroegen, hebben kregen een deel van de koek. Dat zijn de Antwerpse jeugdhuizen Bouckenborgh, Vizit, Het Bos, Ahoy, Kavka en BAZZ, het Kalmthoutse Govio en het Schotense Kaddish.

Jongerencentrum Bouckenborgh krijgt 45.000 euro voor een artistiek project en nog eens dezelfde som voor een project rond ondernemen.

‘De subsidie voor het artistieke project van volgend jaar gebruiken we voor een project dat over twee jaar loopt en al in januari gestart is’, legt coördinator Bert Delville uit. ‘We leren een groep jongeren zich verdiepen in de woordkunst, begeleid door externe coaches. Dat mag rap of poëzie zijn. Momenteel treden ze nog op in bibliotheken en andere jeugdhuizen. Tegen het einde van 2019 geven die jongeren een professionele voorstelling in een grotere zaal’.

Bouckenborgh krijgt voor de dagelijkse werking ook middelen van de stad en het district, daarmee worden de werknemers betaald en de werking onderhouden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.