UEFA beloont City Pirates als ‘Silver Club’ in Grassroots Awards

City Pirates is door de UEFA in de categorie Best Grassroots Club uitgeroepen tot zilveren prijs winnaar. Met de Grassroots awards lauwert de UEFA leiders, projecten en clubs die zich inzetten voor de lokale gemeenschap. De Grassroots prijs voor clubs wordt gegeven aan amateurclubs met een inclusieve werking, die opvallen door hun visie en het aantal spelers en teams die ze begeleiden. De prijs vormt een belangrijke erkenning voor het sociaal werk dat City Pirates levert.

City Pirates is als sociaal voetbalproject actief in verschillende complexe wijken van Antwerpen (Merksem, Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam). De club is de laatste jaren enorm gegroeid en telt momenteel 75 ploegen in competitie en meer dan 1100 voetballende leden. Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: iedereen is welkom bij City Pirates en samen vormen ze een hechte gemeenschap. Het sociale aspect van de club komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, muziek- en dansworkshops, digitale klassen, opruimacties…

Met Michel Pradolini als voorzitter is de club tien jaar geleden resoluut van koers veranderd. Het sociale kwam vanaf dan op de eerste plaats. Men is dan ook verheugd met de erkenning van de UEFA. Dit vormt een pluim voor alle medewerkers, vrijwilligers en spelers. Samen kunnen we een verschil maken.

Op zaterdag 29 september organiseert City Pirates de piratenparade. Bij dit evenement trekken alle jeugdpiraten van City Piraten door de straten van Merksem richting het Jef Mermansstadion. Aan vlaggen en muziek zal er geen gebrek zijn. Dit vormt het moment bij uitstek om de zilveren prijs te overhandigen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.