Academie voor Mineralogie ontvangt zevende Merksemse Cultuurprijs

Het Merksemse districtsbestuur en de cultuurraad reiken jaarlijks hun Cultuurprijs uit. Niet alleen om hun waardering voor het lokale culturele leven uit te drukken, maar ook om het aan te moedigen en te promoten. Dit jaar ging de prijs naar de Academie voor Mineralogie. Voor de tweede keer werd er ook een Jongerenprijs uitgereikt, ditmaal aan Vers Geweld.

De Academie voor Mineralogie organiseert de bijzondere tentoonstelling ‘Parels en Edelstenen in de Barok’ in het kader van ‘Antwerpen Barok 2018’. Naast die tijdelijke tentoonstelling beschikt de Academie over een grote collectie bijzondere stenen, mineralen, lichtgevende mineralen en fossielen. Samen met een sterk team van vrijwilligers organiseren ze ook beurzen, opleidingen en uitstappen.

Andere genomineerden voor de Cultuurprijs waren het project ‘Blinken’ en de toneelgroep Sous-Fleurs. ‘Blinken’ zorgt via een vrijetijdsloket, activiteiten en een eigen maandelijkse gazet voor betaalbare en toegankelijke vrijetijdsbesteding voor iedereen. Toneelgroep Sous-Fleurs schrijft de toneelstukken die ze spelen steeds zelf.

Tweede Jongerenprijs

De Jongerenprijs werd dit jaar gewonnen door Vers Geweld. Via dit project van Jongerencentrum Bouckenborgh, ondersteund door Cultuurcentrum Merksem en CC De Kern, gaan jongeren tussen 16 en 30 jaar een langdurig traject rond woordkunsten aan. Ze worden daarbij begeleid door gevestigde waarden uit de sector. Via professionele coaching werden 10 deelnemers opgeleid tot echte woordkunstenaars.

Ook Grinta! en Twentyfoor werden genomineerd voor de Jongerenprijs. Grinta! organiseerde samen met de City Pirates een veelbelovend festival met hiphopoptredens, workshops en een talentenbeurs. Twentyfoor is een goed georganiseerd festival door en voor jongeren.

Tentoonstellingen

De tentoonstelling Parels en Edelstenen in de Barok loopt nog tot en met 31 maart 2019 en kan elke zaterdag van 13.30 tot 17.30 uur worden bezocht. Meer info op www.acam.be.

Voor en na de prijsuitreiking hadden de genodigden de gelegenheid om de gratis tijdelijke tentoonstelling over het Vluchtoord Uden te bezoeken. Meer over deze expo op www.merksem.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.