Opsporingsbericht : 2 Overvallen op winkel “Kwantum” en 1 overval op “Carrefour” door vermoedelijk dezelfde dader

De politie is op zoek naar de persoon die er van verdacht wordt om de winkel Kwantum in Wommelgem en het Carrefour filiaal in de Laaglandlaan in Merksem te hebben overvallen.

Op 10 februari 2018 werd de winkel Kwantum op de Herentalsebaan 377 in Wommelgem overvallen.
De verdachte kwam het gebouw binnen via de nooduitgang aan de achterzijde van het gebouw. Hij wachtte in de personeelsruimte, waar de kluis staat, het personeel op. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij de kluis te openen. Hij verstopte de gsm’s van de slachtoffers en trok de telefoonkabel uit.

Op 21 maart 2018 werd de Carrefour in de Laaglandlaan 128 in Merksem overvallen. De verdachte hing eerst wat rond buiten de winkel. Vervolgens ging hij naar binnen en deed alsof hij iets kleins ging kopen. Eens aan de kassa haalt hij een mes uit zijn rugzak en eiste hij de inhoud van de kassa.

Op 26 maart 2018 werd opnieuw de Kwantum aan de Herentalsebaan overvallen. De verdachte kwam binnen en vroeg of hij naar het toilet mocht maar dit werd hem geweigerd. Hij wachtte tot er personeel naar de personeelsruimte ging om dan een vuurwapen tegen hun hoofd te zetten. Hij eiste de slotvaste deuren alsook de kluis te openen. Hij maakte de kluis zelf open terwijl de slachtoffers op de grond lagen. Opnieuw verbergt hij de gsm’s van de slachtoffers en trok hij de telefoonkabel uit. Deze keer spoot hij ook met pepperspray in de gezichten van de slachtoffers.
Het eerste en derde feit worden gelinkt door de werkwijze van de dader en het tweede en derde feit worden gelinkt op basis van de beelden.

Beschrijving van de dader:
Een man van 25 à 30 jaar oud en van vreemde origine.
Hij is1m70 à 1m80 lang, hij heeft een getaande huidskleur, kort donker haar en een beginnende snor. Hij was volledig in het zwart gekleed. Hij spreekt Nederlands (Vlaams) met een accent. Hij droeg een zwarte rugzak met opvallend rood embleem over zijn linkerschouder.

Foto’s en video vindt u via deze link op de site van de politie.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.
U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.