District Merksem klinkt met inwoners op een geslaagd jaar

Om het oude jaar af te zwaaien en te klinken op een geslaagd nieuw jaar organiseert het district Merksem op zondag 16 december van 11 tot 14 uur een eindejaarsreceptie voor haar inwoners. Het feest vindt dit jaar plaats op het Sint-Franciscusplein. Alle aanwezigen krijgen twee consumpties van het district. De opbrengst van de extra consumpties die worden gekocht, schenkt het district integraal aan Duchenne Parent Project Belgium. Ook de pers is van harte welkom op de eindejaarsreceptie.

Bij alle Merksemnaars viel een uitnodiging voor de eindejaarsreceptie in de bus. Met het strookje aan de zijkant krijgen ze op 16 december twee traktaties per aanwezig gezinslid: pannenkoeken, frietjes, frisdrank, jenever of nog andere versnaperingen. De opbrengst van de extra consumpties die worden gekocht, schenkt het district aan Duchenne Parent Project Belgium.

Duchenne spierdystrofie is een erfelijke spierziekte waarbij de spieren langzaamaan verzwakken en afbreken. Uiteindelijk is de ziekte fataal omdat de hartspier het begeeft. De ziekte komt bijna uitsluitend voor bij jongens en treft in België ongeveer één kind per gemeente. Ook in Merksem woont er een jongen die lijdt aan Duchenne. Meer info over Duchenne Parent Project Belgium staat op www.duchenneparentproject.be en www.facebook.com/DuchenneParentProjectBelgium.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.