Heraanleg speelterrein Leiebos

Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer eind januari met de heraanleg van het speelterrein aan het Leiebos. Het wordt een natuurlijk speelterrein met toestellen voor verschillende leeftijden. Eerst worden de huidige toestellen verwijderd. Daarna wordt het speelterrein ingericht en de nieuwe toestellen geplaatst. Aansluitend komt er nieuw gras. Omdat het gras moet groeien, blijft het speelterrein dan nog afgesloten. In het late voorjaar kan er opnieuw gespeeld en geravot worden.

Op het speelterrein worden verschillende zones voorzien. Er komt een vernieuwde inkomzone met fietsenstallingen, verlichting, zitbanken en petanque. Het petanqueterrein krijgt twee banen naast elkaar. Voor de kleinere kinderen is er een zandspeelplek met daarbij een picknicktafel. Daarnaast bevindt zich een schommelzone en een glijbaan met een evenwichtsparcours. Een open trapveld met keientribune geeft ruimte om vrij te spelen. Voor de grotere kinderen is er een avontuurlijke speelplek met een klimtoren, een klauterparcours en een dubbele kabelbaan voorzien. Een speelpad met wilgentunnels leidt naar een wadi met een evenwichtsparcours. In de wadi is er een wisselende waterstand afhankelijk van de regenval.

Vanaf 14 januari tot 11 februari vindt u het plan van het speelterrein terug op het infopaneel aan de inkom van het terrein in de Lange Bremstraat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.