District schenkt opbrengst eindejaarsreceptie aan Duchenne Parent Project Belgium

Op zondag 16 december 2018 zwaaiden de Merksemnaren het jaar uit tijdens de eindejaarsreceptie van het district. Het district trakteerde de inwoners op enkele gratis consumpties. De opbrengst van de extra verkochte consumpties werd vandaag overhandigd aan Duchenne Parent Project Belgium.

Het is ondertussen een traditie dat het district Merksem de opbrengst van de jaarlijkse eindejaarsreceptie aan een goed doel schenkt. Voor de opbrengst van 2018 werd gekozen voor Duchenne Parent Project Belgium.

Duchenne spierdystrofie is een erfelijke spierziekte waarbij de spieren langzaamaan verzwakken en afbreken. Uiteindelijk is de ziekte fataal omdat de hartspier het begeeft. De ziekte komt bijna uitsluitend voor bij jongens en treft in België ongeveer één kind per gemeente. Ook in Merksem woont er een jongen die lijdt aan Duchenne.

Het districtsbestuur overhandigde vandaag een cheque van 1635 euro aan Piet Wollaert, bestuurslid bij Duchenne Parent Project Belgium. Het geld wordt besteed aan informatieverstrekking aan patiënten en hun ouders, betere zorg en hulpmiddelen en wetenschappelijk onderzoek.

Meer info over Duchenne Parent Project Belgium staat op www.duchenneparentproject.be en www.facebook.com/DuchenneParentProjectBelgium.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.