OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Grace Hollogne 29 – 21

Onze jonge garde pakt de koe dadelijk bij de horens. Een furieuze start bracht Grace Hollogne in ademnood. na 5 minuten 3 – 0 en we drukten door 6 – 1 na 10 minuten. De verdediging in een regie van Sten Dielen en Jari Van De Moosdijk met een sterke Jarno Vinckevleugel in doel hield het verschil op het bord en Laurel Ntibashirakandi en Kobe Serras hielden shotoefening. Na 20 minuten stond er 11 – 6 te blinken. Even stak Grace Hollogne de neus aan het venster 13 – 9 met nog 5 minuten te gaan, maar Thomas Kiebooms en Alexandre Hayon staken er een stokje voor. Onze tegenstander struikelde en bij de rust stond er een geruststellende 17 – 11 op het scorebord.

De tweede helft opnieuw een sterk begin en na 5 minuten bij een 20 – 12 stand mocht iedereen zijn kunnen tonen en ervaring opdoen. Lars Bastiaenen liet zien dat we bij afwezigheid van Rens Baeyens toch over sterke doelmannen beschikken. Yoeri Van Den Bergh en Simon Van Den Bergh, terug van weggeweest, konden volop wedstrijdritme opdoen. Zo sudderde de wedstrijd rustig naar zijn einde bij een 29 – 21 stand.

Kers op de taart door het verlies van Eynatten staan we toch maar mooi te blinken op de 3de plaats.

Merksem Handbal: Laurel Ntibashirakandi 6,Kobe Serras 6, Alexandre Hayon 5,Thomas Kiebooms 4,Simon Van Den Bergh 3,Yoeri Van Den Bergh 2,Sten Dielen 1,Carlos Jansen 1,Jari Van De Moosdijk 1.
Grace Hollogne: Briol 5,Wauters 4,Pellet 3,Van Coosen 3,Boels 3,Dupont 2,Goffin 1.