Merksem gaat op avontuur tijdens de Week van de Poëzie

Het district Merksem viert de Week van de Poëzie met een poëzieroute in het Gemeentepark en een kalender met gedichten en foto’s gemaakt door Merksemnaren.

De Poëzieweek loopt van 31 januari tot en met 6 februari. Merksem kiest er naar jaarlijkse traditie voor om rond een eigen thema te werken. Voor deze 16de editie van de ‘Week van de Poëzie’ koos het district voor het thema ‘Op avontuur’.

Oproep groot succes

In het najaar van 2018 riep het districtsbestuur de Merksemnaren op om over hun avonturen te vertellen in een gedicht of ze te laten zien via een foto. De oproep was een succes. Het district ontving 230 gedichten en 101 foto’s. Merksemnaren van alle leeftijden namen deel. Ook een aantal leerlingen van JOMA secundair leverden een bijdrage.

Kalender en route

De origineelste en meest ontroerende werken werden gebundeld in een verjaardagskalender. Deze is vanaf maandag 28 januari tijdens de openingsuren gratis verkrijgbaar in het districtshuis, bibliotheek Park en het Cultuurcentrum van Merksem.

Verder zullen de 24 geselecteerde gedichten en 24 foto’s van 28 januari tot en met 17 februari op grote panelen te zien zijn in het Gemeentepark (Van Heybeeckstraat). Wandelaars kunnen de poëzieroute op eender welk moment van de dag gratis volgen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.