Vijver Runcvoortpark

In het Runcvoortpark staat het water van de vijver hoger dan normaal. Het waterpeil wordt regelmatig gecontroleerd en opgevolgd. Met de kwaliteit van het water is er geen probleem. Er is geen vervuiling.
De stijging heeft te maken met de werken aan het Runcvoorthof.

Voor die werken is bronbemaling nodig. Hierbij wordt grondwater opgepompt en via een leiding afgevoerd. Zo daalt het water in de bodem van de werf aan het Runcvoorthof zodat er droog gewerkt kan worden. Het grondwater wordt afgevoerd naar de vijver van het Runcvoortpark. Daardoor stijgt het waterpeil van de vijver en staat het water hoger dan normaal. Dit vormt geen probleem. Het peil wordt regelmatig gecontroleerd.

Bij de start van de grondbemaling kan de kleur van het water wat vertroebelen door het fijne zand. Dit is tijdelijk en is geen vervuiling. Er is geen probleem met de kwaliteit van het water. Het heeft geen gevolgen voor het milieu of voor de dieren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.