Transitie Merksem

Buurttuin de Duifkes start tuinseizoen

Het nieuwe tuinseizoen is voor velen ondertussen begonnen. Op 17 maart om 14.00 uur zal Transitie Merksem in De Cluyse samen met geïnteresseerden overleggen en plannen maken voor het nieuwe teeltseizoen. Iedereen die mee aan de slag wil gaan in de buurttuin op de hoek van Bordink en Kluizenveldenstraat is welkom.

In deze buurttuin zal men in bakken tuinieren. Dit heeft eigen uitdagingen en andere aandachtspunten in vergelijking met tuinieren in volle grond. Transitie Merksem organiseert daarom op 13 april om 14.00 uur in De Cluyse een workshop Tuinieren in bakken. Iedereen is welkom, niet enkel de tuiniers uit de buurttuin. Mark Van Gils, VELT-lesgever, legt de voor- en nadelen van tuinieren in potten of bakken uit. Deelnemers bekijken samen onder andere hoe de grond te verzorgen, wisselcultuur en het zaaien en oogsten zelf. Een deel van de uitleg zal theoretisch zijn, maar bij goed weer gaan de deelnemers ook meteen in de tuin aan de slag.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.