Voorbereidende werken op Theunisbrug: verbreden fietspad en verwijderen bovenleidingen

Tijdens het eerste jaar van de werken aan de nieuwe Theunisbrug, van april 2019 tot april 2020, zal al het verkeer over de westelijke kant van de brug (kant Sportpaleis) rijden. Ook fietsers en voetgangers moeten dan in beide richtingen via de westkant van de brug het kanaal oversteken.

Om dit mogelijk te maken voert onze aannemer vanaf deze week enkele voorbereidende werken uit op de Theunisbrug:

  • In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart en de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 maart wordt een deel van de bovenleidingen verwijderd. Het verkeer richting Deurne moet tijdens deze twee nachten plaatselijk over 1 rijstrook.
  • Vanaf maandag 18 maart verbreden we het bestaande fietspad aan de kant van het Sportpaleis. Naast het voetpad van 1,1 meter komt er een fietspad van 2,5 meter breed. We plaatsen jerseys tussen het fietspad en de rijweg, zodat fietsers hier vanaf 1 april veilig in twee richtingen over de brug kunnen.
  • Vanaf maandag 18 maart verwijderen we bovendien ook de bovenleidingen boven de oostelijke brug.
  • Op de brug rijdt het verkeer daardoor vanaf 18 maart over één rijstrook in elke richting. Fietsers kunnen tijdens deze werken op het bestaande fietspad rijden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.