28 april 2019: Antwerp 10 Miles & Marathon

Voor de Antwerp Marathon en Antwerp 10 Miles op zondag 28 april zet De Lijn haar beste beentje voor. Samen met organisator Golazo laten ze 22 extra trams rijden, goed voor 7200 plaatsen bovenop het gewone aanbod. Ook Merksem zal een deel van deze trams zien passeren, gaat u zelf naar het evenement, neem dan ook het openbaar vervoer of ga met de fiets.

Een overzicht van de aanpassingen van De Lijn.

De bijkomende trams rijden ook door Merksem, op lijn 3, en daarnaast ook op de lijnen 5 en 9. Opgelet: lijn 9 wordt versterkt op het stuk Berchem station – Linkeroever.

Tip: vertrek op tijd. Het zal erg druk zijn in de stad, dus ook aan de haltes en in de trams.

Tramlijnen 7 en 15 moeten soms wachten voor marathon
Hou er rekening mee dat de tramlijnen 7 en 15 vertraging kunnen oplopen door de marathon. Omdat het parcours in Berchem de tramsporen kruist, houdt de politie daar het verkeer tegen voor de lopers. Hierdoor kan het langer duren voor de volgende tram in Mortsel of Boechout verschijnt, en ben je mogelijk langer onderweg naar Antwerpen

Premetrostation Groenplaats niet bediend van 16 tot 20 uur
Om een te grote mensenmassa te voorkomen in premetrostation Groenplaats, stoppen de trams er zondag niet van 16 tot 20 uur. Elk perron heeft er maar één uitgang die ook als ingang dient, wat de in- en uitstroom erg bemoeilijkt.

De trams stoppen wel de hele dag in het vlakbij gelegen station Meir. Dit heeft meer toegangen naar de perrons, waardoor we de toekomende en vertrekkende stromen makkelijker kunnen scheiden.

Aangepaste trajecten bus en tram
Om de deelnemers aan de Ten Miles en de Antwerp Marathon veilig te laten lopen, passen we zondag 28 april de trajecten aan van 2 tramlijnen een twintigtal buslijnen. Het gaat vooral om lijnen die het parcours van de marathon kruisen in Hoboken, Wilrijk, Deurne, Borgerhout en Antwerpen Noord. Dit betekent dat een aantal vaste haltes niet bediend worden.

  • Tram: 4 en 8 (rijden niet naar Bolivarplaats)
  • Bus: 13, 14, 17, 20, 21, 22, 23, 33, 90, 91, 92, 141, 180, 181, 182, 183, 290, 295 en 500

Bus 36 volgt zondag een aangepast traject op Linkeroever

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.