Tweede deel nieuw woonzorgcentrum Melgeshof en serviceflats in Merksem officieel geopend

Op zondag 19 mei opende Zorgbedrijf Antwerpen het tweede deel van het nieuwe woonzorgcentrum Melgeshof en de nieuwe serviceflats. De bewoners namen eerder al hun intrek in de nieuwbouw.

In de nieuwbouw van woonzorgcentrum Melgeshof vinden bewoners ruime kamers en al de voorzieningen die senioren vandaag terecht verwachten. Zo is er in elke kamer een verzorgingsbed, een ingemaakte kast, een tv en een ijskastje en een rolstoeltoegankelijke badkamer met inloopdouche, lavabo en toilet. De bewoners konden zelf hun meubilair kiezen (tafel, stoel, kastje en/of zetel) of meubels meebrengen van thuis of hun vroegere kamer.

Wonen in kleine leefgroepen

De 180 bewoners wonen er in kleine leefgroepen. Ze delen met 7 of 8 bewoners een eetkamer, waar de maaltijden als buffet worden geserveerd bij het ontbijt en het avondeten en waar ’s middags de potten op tafel komen zoals ze thuis gewend waren. Mensen bedienen zichzelf, scheppen bij als ze dat willen en worden geholpen indien nodig. Op elke afdeling zijn er ook een aantal zitkamers met enkele zetels, een televisie, spelletjes…

Serviceflats met alle comfort

In het nieuwe gebouw bevinden zich ook 5 extra serviceflats: het zijn rolstoeltoegankelijke flats met een lichte woonkamer, een ingerichte keuken, een moderne badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Alle flats zijn al verhuurd of verkocht met een woonrechtcertificaat. De bewoners van de serviceflats en buurtbewoners kunnen momenteel in het tijdelijke dienstencentrum terecht voor een beperkt aanbod diensten en activiteiten.

Nieuw dienstencentrum en extra serviceflats

Het oude gebouw van woonzorgcentrum Melgeshof maakt plaats voor een gloednieuwe stek voor dienstencentrum Tuinwijk en 56 extra serviceflats. De bouwwerken daarvoor starten in een latere fase. In 2018 zijn op de site al het nieuwe Dagverzorgingscentrum Merksem en 37 serviceflats in gebruik genomen.

Plechtige opening met buurtfeest

Zorgbedrijf Antwerpen opende de tweede fase van de nieuwbouw van woonzorgcentrum Melgeshof en de nieuwe serviceflats met een buurtfeest. Naast de officiële inhuldiging waren er ook optredens, een buurtinfomarkt, (foto)tentoonstelling, kinderanimatie en een live uitzending door Radio Minerva.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.