Wandeling langs de nieuwe streetartroute

Op zaterdag 15 juni lanceert men in bibliotheek Park een nieuwe wandelroute langs Merksemse streetart. Schrijf u in voor een begeleide wandeling, laat uw kinderen meedoen met workshops, kom gratis pannenkoeken eten en laat u gaan op de beats van Sint-Andries MC’s. Alle activiteiten zijn gratis.

Sinds enkele jaren sieren steeds meer graffitikunstwerken de gevels van huizen en bedrijven in Merksem. In samenwerking met Street Art Cities stippelde Cultuurantene we een mooie wandeling van zo’n 4 kilometer uit langs de mooiste en meest opvallende werken in ons district.

Om de nieuwe streetartroute feestelijk in te huldigen, kan u op zaterdag 15 juni deelnemen aan allerlei activiteiten in bibliotheek Park.

Maak kennis met de nieuwe streetartroute via een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur
11.30 en 12.45 uur – schrijf voor 10 juni in via cultuurantenne.merksem@antwerpen.be

Laat uw kinderen deelnemen aan workshops.

  • 13 uur: workshop ‘Weef mee aan een leestapijt voor bib Park’
  • 10 uur: workshop ‘dieren tekenen’ met illustratrice Laura Vargas voor kinderen van 4 tot 6 jaar
  • 13 uur: workshop ‘dieren tekenen’ met illustratrice Laura Vargas voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

Schrijf uw (klein)kinderen in via bib.park@antwerpen.be, met vermelding van naam, voornaam en geboortedatum.

Bewonder het werk dat SMOK maakte om de nieuwe streetartroute in te huldigen.
Geniet van gratis pannenkoeken.
Laat u gaan op de beats van Sint Andries MC’s.

Antwerp Museum App en papieren kaart

De nieuwe streetartroute zal vanaf 15 juni beschikbaar zijn in de Antwerp Museum App. Vanaf dan kan u de route ook zelfstandig volgen. Download de app gratis en zoek de wandeling bij ‘tours’. Via filmpjes, quizzen, schuifpuzzels en meer krijgt u info over de kunstwerken die u onderweg tegenkomt.

Voor wie zich liever niet digitaal laat begeleiden, is er een papieren kaartversie. Die is tijdens de openingsuren verkrijgbaar in het districtshuis van Merksem, bibliotheek Park, Ontmoetingscentrum Merksemdok en Cultuurcentrum Merksem.

Nutskasten

Afgelopen najaar konden de Merksemnaren een ontwerp indienen om nutskasten mee te bekleden. Het gaat om kasten in de wijken rond het Sint-Franciscusplein en het Kroonplein. De winnaars zijn bekend en de kasten zijn inmiddels allemaal bestickerd met hun ontwerpen. Ook deze kunstwerken verdienen een mooie plaats in de nieuwe streetartwandeling en daarom worden ze op 15 juni officieel ingehuldigd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.