Oscare vzw en Zorgbedrijf Antwerpen gaan samen “SMERIG de zomer in!”

Zonlicht maakt ons blij, helpt tegen depressie en geeft energie! Onder invloed van ultraviolette straling maken we vitamine D aan. Die vitamine D zorgt voor sterke botten en spieren én heeft een positief effect op ons gemoed en onze bloeddruk.
Jammer genoeg is niet alles goud wat blinkt onder die zalige zon. UV-stralen kunnen onze huid onherstelbaar beschadigen.

Dat de huid van jonge kinderen kwetsbaar is in de zon is algemeen geweten, maar ook senioren zijn een kwetsbare groep. Met de jaren wordt onze huid steeds dunner en ook kwetsbaarder, dat maakt een goede bescherming van levensbelang.

Maar wat als dat smeren niet meer zo makkelijk gaat?

Oscare stapte naar Zorgbedrijf Antwerpen met als doel elkaar een SMERIGe hand te reiken en samen de campagne “SMERIG de zomer in!” te lanceren. Op die manier zorgen we er samen voor dat niet alleen in de dienstencentra maar ook bij actieve thuiswonende senioren de boodschap aankomt.

Bij senioren die nog zelfstandig thuis wonen kunnen kinderen, vrienden en buren inspringen.
Maar ook in de zorgsector is een goede opvolging van belang.
Zorg voor voldoende schaduwplekken, hou een oogje in het zeil en steek tijdig een SMERIG handje toe!
Oscare vzw is een nazorg- en onderzoekscentrum uit Merksem voor patiënten met brandwonden en littekens. Jaarlijks ontvangen zij een 1000-tal patiënten met brandwonden en littekens.

“Als nazorgcentrum van patiënten met brandwonden weten wij maar al te goed dat ook de zon schade aan de huid kan veroorzaken. Tijdig SMERIG doen, in de schaduw zitten, beschermende kledij dragen (hoedje, zonnebril,…) en zorgen voor elkaar zijn enkele tips die kunnen verhelpen dat je brandwonden oploopt door de zon.” aldus Peter Van Rossum, communicatieverantwoordelijke Oscare vzw

Zorgbedrijf Antwerpen heeft een ruime waaier aan diensten voor Antwerpse senioren, gezinnen met jonge kinderen en (jeugd)zorgondersteuning voor gezinnen. Als grootste speler in de Antwerpse zorgsector, met meer dan 4.350 gemotiveerde medewerkers die elke dag 17.000 klanten helpen, vinden zij het belangrijk om dit soort campagnes onder de aandacht te brengen.

“Onze bewoners en bezoekers van de dienstencentra informatie verschaffen op een SMERIGe manier is eens iets anders. Wel denken we dat de boodschap zal aankomen en dat niet alleen zij maar ook onze vele medewerkers en vrijwilligers dit jaar extra SMERIG gaan doen.” aldus Pieter Dierckx, directeur klantbeleving Zorgbedrijf Antwerpen

Iedereen SMERIG de zomer in!

“Wij komen in heel Vlaanderen met onze “Fire Safety Truck”. Hierdoor kunnen we heel wat mensen bereiken met onze campagne “SMERIG de zomer in!”. Maar de campagne is niet enkel voor senioren, de boodschap is toepasselijk voor iedereen. We hebben dit jaar gekozen voor senioren omdat deze groep te weinig aandacht krijgt, maar onze SMERIGe tips & tricks zijn toepasbaar voor iedereen. Laten we hopen dat iedereen dit jaar een beetje SMERIGer doet” aldus Koen Maertens, directeur Oscare vzw

De campagne “SMERIG de zomer in!” zorgt voor een bewustwording van de gevaren van een warme en zonnige zomer. Meer informatie kan je terugvinden op www.slimzonnen.be

2 comments on “Oscare vzw en Zorgbedrijf Antwerpen gaan samen “SMERIG de zomer in!”

  1. Pingback: SMERIG de zomer in! – Oscare vzw

  2. Pingback: SMERIG de zomer in! Samen met Zorgbedrijf Antwerpen - Oscare vzw

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.