Wij kunnen niet met iedereen op vakantie!

Wanneer het gaat over veiligheid op vakantie, denkt men in eerste instantie aan het voorzien van zaken zoals een EHBO-kit en zonnecrème of aan de technische staat van de  auto. Meestal staat men niet stil bij de brandveiligheid in het hotel of op de camping.

Hou je vakantie brandveilig. Brandveiligheid is niet alleen thuis belangrijk, maar ook op vakantie.

Met de campagne “Wij kunnen niet met iedereen op vakantie!” wilt Oscare samen met verschillende brandweerzones iedereen bewust maken van het belang van brandveiligheid op vakantie. Men staat te weinig stil bij de instructies/richtlijnen bij brand op hotel of op de camping. Nochtans is dit vaak een nieuwe locatie waar men naartoe gaat en weet men niet blindelings hoe men moet handelen als er brand zou uitbreken.

Enkele algemene tips zodat je kan genieten van een zorgeloze en brandveilige vakantie:

  • In elke hotelkamer en op elke camping zijn richtlijnen in geval van brand en een evacuatieplan terug te vinden. Maak er bij aankomst werk van om al deze zaken grondig na te gaan zodat je zorgeloos kan genieten van een brandveilige vakantie!
  • Ga je met de caravan of tent op vakantie, voorzie dan zelf in rookmelders en een blusdeken.
  • Ken het noodnummer van je vakantieland.

Je kan in de 27 lidstaten van de Europese Unie dringende hulp vragen via het noodnummer 112.
Deze lidstaten zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In volgende landen is het noodnummer 112 onder andere ook actief: Israël, Noorwegen, Rusland, Turkije, Zwitserland.

Meer tips en informatie kan je terugvinden op https://www.leefbrandveilig.be/vakantie

Brandveilig leven begint bij jezelf! VZW Oscare, Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant, Hulpverleningszone Zuid-Oost, Hulpverleningszone Meetjesland, Brandweer Westhoek, Taxandria, Brandweerzone Vlaams-Brabant West, Brandweer West-Vlaanderen, Hulpverleningszone Rivierenland, BIN Kenniscentrum, Hulpverleningszone Noord-Limburg, Hulpverleningszone Oost en Brandweer Zone Rand slaan de handen in elkaar en hopen dat jullie deze brandveilige boodschap van “Zorgeloos in je hotel!”, “Zorgeloos in je tent!” en “Zorgeloos in je caravan!” mee verspreiden. Samen kunnen we komen tot meer brandveiligheid.

Meer info:

https://www.leefbrandveilig.be/vakantie/

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.