500ste medewerker van Werminval

Mathias is de vijfhonderdste medewerker van Werminval, het Merksems Maatwerkbedrijf bereikt daarmee historische mijlpaal

Voor Werminval is het aantrekken van gemotiveerde en onderlegde medewerkers net als voor vele andere bedrijven een grote uitdaging. Het maatwerkbedrijf – de nieuwe benaming voor de vroegere ‘beschutte werkplaats’ – kende de voorbije jaren een grote groei en bereikte nu, na een geslaagde jobdag, een mijlpaal door het aanwerven van de 500ste werknemer. Mathias wordt dan ook stevig gevierd.

Jonny Coulon, directeur van Werminval, ziet hoe het bedrijf groeit: “We kenden de afgelopen jaren een groei van meer dan 40%. Enerzijds is die te danken aan de samensmelting met WAG in 2014 maar anderzijds groeiden we ook organisch, wat ons nu een belangrijke speler binnen het Antwerpse bedrijfsleven maakt. Dankzij onze langdurige relaties met klanten, partners en stakeholders staan we hier vandaag nog steeds. Onze 500ste werknemer is dan ook een historische mijlpaal in de geschiedenis van Werminval dat volgend jaar zijn 60-jarig bestaan viert.”

De brede waaier aan ondersteunende activiteiten van het maatwerkbedrijf is voor veel bedrijven een grote toegevoegde waarde op hun kernactiviteiten. Het werk van de medewerkers, die dag na dag hun grenzen verleggen, leunt bovendien steeds meer aan bij het reguliere arbeidscircuit en omvat erg veel taken waarbij zowel een starter als een groot havenbedrijf gebaat kan zijn.

Succesvolle jobdag Mathias werd opgemerkt tijdens de jobdag die onlangs door Werminval werd georganiseerd samen met VDAB en GTB. Deze jobdag bood geïnteresseerde werkzoekenden de kans om Werminval en al zijn afdelingen te leren kennen. Ook hadden de medewerkers meteen een gesprek met alle bezoekers, waarna er meer dan 80 potentiële collega’s opnieuw werden uitgenodigd.

Mathias ging intussen aan de slag bij de groendienst van Werminval. Hij heeft reeds jarenlange ervaring in groen/tuinbouw in Oostende, maar na zijn verhuis naar Antwerpen was hij op zoek naar nieuw werk.

De eerste ervaringen zijn alvast positief. Mathias heeft een goede band met de 2 teamleaders met wie hij tot nu toe mocht samenwerken. Hij is graag in de buitenlucht en werken in groen ligt in lijn met zijn opleiding. “Mathias weerspiegelt voor mij onze spirit: hartverwarmend, energiek, sociaal en bereid om te werken, met veel trots, de gezonde dosis humor en zelfrelativering,” aldus Jonny Coulon.

Jonny Coulon is trots op het bedrijf en zijn medewerkers: “Al bij mijn start 2 jaar geleden viel de werklust en de werkethiek van deze organisatie me op: mensen zijn steeds op tijd, voeren hun taak met veel precisie en passie uit en zijn fier op hun werk bij Werminval. Zelf ben ik ontzettend trots dat ik aan het hoofd mag staan van deze prachtige organisatie.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.