Ophaling huisvuil start vroeger tijdens voorspelde hitteperiode

Volgende week worden er zeer warme dagtemperaturen voorspeld. Op basis hiervan vervroegt de stad uitzonderlijk de uren waarop huisvuil wordt opgehaald. In plaats van om 7 uur starten de ophaaldiensten al om 6.30 uur.

De dagophaling voor huisvuil start in heel de stad normaal gezien om 7 uur, zo staat dit ook op de ophaalkalender. Om de grootste hitte voor haar ophalers te vermijden, besliste de stad om de huisvuilophaling volgende week vroeger op te starten.

“Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli wordt het huisvuil al vanaf 6.30 uur opgehaald. Zo kunnen onze huisvuilophalers het heetste moment van de dag meer vermijden en blijft hun werk op die dagen haalbaar”, aldus schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau. “We willen daarom alle bewoners vragen om hun huisvuil ten laatste om 6.30 uur buiten te plaatsen.”

Na vrijdag 26 juli wijzigen de uren terug naar de gewone ophaaluren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.