Merksem zet gerenoveerd districtshuis in de kijker tijdens Open Monumentendag

Nu de renovatie- en restauratiewerken aan de buitengevel en binnenin het districtshuis van Merksem bijna zijn afgerond, geeft het district iedereen graag de kans het resultaat te komen bewonderen. Open Monumentendag is daarvoor de uitgelezen gelegenheid. De pers is van harte welkom om van de feesttaart te proeven om 11 uur.

Renovatie districtshuis

Afgelopen jaar ondergingen de buitengevel, de lokettenzaal en de meubels van het districtshuis van Merksem een grondige renovatie. Het originele ontwerp uit 1968 werd daarbij zoveel mogelijk gerespecteerd.

Drie jaar geleden werd het gebouw geklasseerd als monument. Met een art deco geïnspireerd interieurontwerp van Merksemnaar Jan Van Puyvelde, stoelen van kunstwerkstede De Coene en uniek gevormde diamantkoppen in hout in de wanden van de trouwzaal en raadzaal verbaast dat niet.

Hollywood in Merksem

Het districtshuis kreeg al heel wat nationale en internationale film- en televisieploegen over de vloer. Series als ‘Wat Als’, ‘Undercover’ en ‘Over Water’ en films zoals ‘De Collega’s’ en de internationale gangsterfilm ‘The Sound of Philadelphia’ met Matthias Schoenaerts namen hier op. Zelfs Sharon Stone draaide al eens in het Merksemse districtshuis voor Largo Winch II.

Uitgebreid programma Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag valt er heel wat te beleven in en rond het districtshuis. Op het programma staan:

 • gratis taart voor de eerste 50 bezoekers;
 • een infotentoonstelling over het districtshuis;
 • doorlopend workshops rond architectuur voor kinderen;
 • een optreden van de Flamingo Sisters;
 • een photobooth voor een trouwfoto in de trouwzaal;
 • het zomerterras;
 • begeleide rondleidingen om 11 uur, 12.30 uur of 14 uur. De inschrijvingen hiervoor zijn echter afgelopen

Open Monumentendag praktisch

 • zondag 8 september 2019
 • districtshuis, Burgemeester Jozef Nolfplein 1
 • van 11 tot 15 uur
 • gratis
 • Meer info is te vinden op www.merksem.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.