Heraanleg speel-en sportterrein Wijngaardberg

Midden september start aannemer Buytaert met de heraanleg van het speel- en sportterrein Wijngaardberg. Begin volgend jaar kan er gespeeld worden in een nieuw speelterrein en  gevoetbald op het trapveld in kunstgras.

AIs de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer in de week van 16 september 2019 met de heraanleg van het speel- en sportterrein Wijngaardberg. In de week van 9 september verwijderen de onderhoudsdiensten van de stad de toestellen die nog in voldoende staat zijn voor hergebruik op andere speelterreinen, de aannemer verwijdert vanaf 16 september de resterende toestellen. Daarna worden het nieuwe speel- en sportterrein ingericht en de nieuwe toestellen geplaatst. Aansluitend wordt het gras hersteld en wordt het groen aangeplant. Omdat het gras moet groeien, blijft het speel- en sportterrein dan nog afgesloten. Vanaf begin volgend jaar kan er opnieuw gespeeld en gesport worden.

Er worden verschillende zones voorzien. Vanuit de centrale groene inkomzone met banken en picknicktafels zijn alle delen van het terrein makkelijk bereikbaar via een nieuw pad. Het trapveld wordt in kunstgras aangelegd met twee nieuw doelen en twee nieuwe ballenvangers. Daarnaast kunnen jonge fietsertjes zich uitleven op een klein heuvelparcours. In de speelzone spelen kinderen van verschillende leeftijden op schommels, klimtoestel, glijbaan en veerfiguurtjes. Er wordt ook een zandspeeltoestel geplaatst.

Wie echt van uitdaging houdt, kan een ritje maken op de kabelbaan. Verschillende plekken van het terrein worden opgefleurd met bomen en met bij- en vlindervriendelijke bloemen en planten.

Het einde van de werken is voorzien einde 2019. Tijdens de werken kan er plaatselijk een parkeerverbod gelden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.