OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Sasja 22 – 15

Merksem handbal beslecht den derby aller derby’s in zijn voordeel en mag zich terecht de komende weken de ploeg van’t stad noemen.

Voor een overvolle tribune begon Merksem via Simon Van Den Bergh het best aan de wedstrijd 1 – 0 in de eerste minuut en dan gierden bij beide ploegen de zenuwen door de keel. Missers of beter gezegd goede doelmannen zorgden ervoor dat het na 10 minuten 2 – 1 was. Even leek het of we een gelijk opgaande wedstrijd zouden krijgen, maar na vandaag weet Sasja ook waar de muur van Merksem staat namelijk in ons doel. Rens Baeyens ranselde zowat alles wat sporadisch voorbij onze sublieme verdediging kwam uit zijn doel. Vooraan vonden onze schutters de gaatjes. Alexandre Hayon verdubbelde de voorsprong 4 – 2, halfweg de eerste helft was het Lennert Doms die een eerste kloofje op het bord knalde 7 – 3. Slaven Barbaric en Pascal Haak zetten de dubbele cijfers te blinken 11 – 5 en Laurel Ntibashirakandi zorgde voor de 12 – 6 ruststand.

Dat onze jongens aan maturiteit hebben bijgewonnen en zich niet meer laten intimideren bewees de tweede helft. Laurel Ntibashirakandi drukte zijn stempel, Sten Dielen hield zijn verdediging in het gelid en Rens Baeyens dreef Sasja tot wanhoop. Piotr Konitz gunde iedereen ruim speelminuten. Zo kregen we na 10 minuten 16 – 10 op het bord, op het kwartier maakte Lennert Doms er 18 – 11 van en dan controleerde Merksem rustig de wedstrijd uit. Even lichtten de ogen van de Sasjaspelers op, oef De Muur is uit het doel maar Jarno Vinckevleugel liet zien dat er ook met hem niet te spotten valt. Zaïd Allaf tenslotte kon in de slotseconden de 22 – 15 eindstand potten.

Proficiat aan onze spelers één vogel maakt de lente niet maar een goede start is heel belangrijk en die hebben jullie prachtig bij elkaar gespeeld.

Merksem Handbal: Laurel Ntibashirakandi 5, Alexandre Hayon 4, Slaven Barbaric 4, Lennert Doms 4, Simon Van Den Bergh 3, Zaïd Allaf 1, Pacal Haak 1.
Sasja : Lamberigts 5,Mathijs 3, De Cubber 3, Tulendic 2, Kostic 1,Van Ransbeeck 1.

sportieve groetjes
guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.